• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

KONFERENCIJA “TAJNE USPJEHA BRZORASTUĆIH KOMPANIJA U BOSNI I HERCEGOVINI I SRBIJI”

Poslovne novine d.o.o Sarajevo u saradnji sa analitičkim partnerom LRC-om organizirali su danas u hotelu “Tarčin Forest Resort and Spa” Konferenciju pod nazivom “TAJNE USPJEHA BRZORASTUĆIH KOMPANIJA U BOSNI I HERCEGOVINI I SRBIJI”

Tim povodom učesnicima Konferencije na kojoj su bili prisutni predstavnici uspješnih kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona obratili su se Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

Općinski načelnik Hamdo Ejubović izrazio je dobrodošlicu gostima te je istakao značaj ovakvih događaja u vremenu kada je čitav svijet suočen sa izazovima zbog Pandemije koronavirusa.

“I pored toga danas svjedočimo da naša ekonomija bilježi rast. Čestitam vam na postignutom uspjehu koji ste ostvarili uprkos krizi koja nas je sve pogodila. Općina Hadžići je primjer lokalne zajednice koja je svoj razvoj nakon ratnih razaranja počela od nule a danas smo među petnaest najrazvijenijih općina u FBiH. Samo u industriju na našoj općini u proteklom periodu investirano je preko 500 miliona KM a u oblast turizma takođe preko 500 miliona KM. Pripremaju se investicije u oblasti energetike što je znak da je Općina Hadžići prepoznatljiva investitorima kao pouzdan partner za sigurna ulaganja”, istakao je načelnik Ejubović.

“Vlada Kantona Sarajevo i ministarstvo na čijem sam čelu u narednom periodu priprema niz mjera koje će olakšati privrednicima i investitorima da se sve administrativne barijere otklone kako bi prostor Kantona Sarajevo postao privlačno mjesto za ulaganja i stvaranje novih vrijednosti a čime ćemo zasigurno smanjiti trend odlaska mladih ljudi sa ovih prostora”, između ostalog istakao je ministar Delić.