• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Tarčin: Održana javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu

U Osnovnoj školi “Hilmi ef. Šarić” Tarčin sinoć je održana javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu. Pored zainteresovanih građana, raspravi su prisustvovali pomoćnici načelnika Općine Hadžići, predstavnici mjesnih zajednica kao i vijećnici Općinskog vijeća. Raspravu je otvorio predsjednik Mjesne zajednice Tarčin Horman Nermin. Glavne karakteristike utvrđenog Nacrta prisutnima je obrazložio pomoćnik načelnika Općine Hadžići gospodin Eldar Proha nakon čega je otvorena diskusija.

Prioritet za Tarčin, sudeći prema broju upita, jeste izgradnja sportske dvorane. Građani su tražili da se u budžetu nađu sredstva za projekte kao što su: asfaltiranje kraka puta u Ulici 27. juli, put u naselju Korča, rješavanje vodosnabdijevanja u Suhodlu, izgradnja kapije za šehidsko mezarije u Lukama, izgradnja kontejnerskih niša na području Tarčina, put za Kapuču te put prema mezarju Šahići u naselju Korča.

Budžet je procjena godišnjih prihoda i primitaka, te njihov raspored na utvrđene namjene, odnosno korisnike. Izrada Nacrta Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu ima za cilj uključivanje svih potencijalnih budžetskih korisnika, samih građana, da svojim primjedbama, prijedlozima i sugestijama, učestvuju u kreiranju budžetske politike u 2022. godini. To doprinosi realnijem utvrđivanju prioritetnih ulaganja prvenstveno vezanih za kapitalne projekte na području općine Hadžići.

Mišljenja, prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu mogu se dostaviti Općinskom načelniku, putem Službe za privredu, finansije i inspekcijski nadzor do 10.12.2021. godine, putem pošte ili lično na adresu:

Općina Hadžići, ul. Hadželi 114, 71240 Hadžići, ili putem e-mail-a: ohadzici@bih.net.ba, ili finansije@hadzici.ba.

Općinski načelnik pripremit će i blagovremeno dostaviti Općinskom vijeću na razmatranje Prijedlog Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu i Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi, vodeći računa o prijedlozima, mišljenjima i sugestijama iznesenim na javnoj raspravi, a u okviru mogućih raspoloživih prihoda.

Nacrt Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu objavljen je na web stranici www.hadzici.ba