• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općinsko vijeće Hadžići se oprostilo od Segmedine Srne-Bajramović

Predsjednik Kluba SDA u Općinskom vijeću Hadžići Muharem Fišo inicirao je na danas održanoj 15. redovnoj sjednici da se Općinsko vijeće Hadžići na simboličan način, minutom šutnje ili Fatihom, oprosti od Segmedine Srne-Bajramović.

“Segmedina je bila naš gost 2019. godine na jednoj od sjednica Općinskog vijeća. Bez obzira na to i na sve njene funkcije i doprinos društvu, ona je bila od onih osoba koje su rođene da bi ostavile trag iza sebe. Neka joj je rahmet duši i neka joj je laka zemlja bosanska”, kazao je Mirsad Dupovac predsjednik Kluba SDP-a u Općinskom vijeću Hadžići.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović preminula je 31. maja u Sarajevu u 49. godini. Bila je članica Socijaldemokratske partije, a osim funkcije zastupnice u Skupštini KS bila je i delegatkinja u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Rođena u Sarajevu 1973. godine, Srna-Bajramović diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i stekla zvanje diplomirani novinar. Tokom skoro 20 godina ostvarila različite angažmane u RTV projektima (urednica, novinarka) na TV BiH i RTV FBiH. Bila je udata i majka dvoje djece.