• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obilježeno 50 godina rada Saveza općina i gradova FBiH, plaketa za načelnika Ejubovića

Svečanost povodom obilježavanja 50 godina rada Saveza općina i gradova Federacije BiH održana je jučer u Neumu. Na svečanosti je potpisan Ugovor između Saveza općina i gradova FBiH i Razvojne banke FBiH. Zahvaljujući navedenom, dobivena je kreditna linija za općine i gradove kada je u pitanju apliciranje na europske fondove. Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović naglasio je da je Savez općina i gradova bitna organizacija koja povezuje sve lokalne zajednice u Federaciji BiH.

- Putem Saveza se borimo za status lokalnih zajednica i svakim danom u tome sve više uspijevamo – poručio je Ejubović.

Kaže da je predstavljena Strategija djelovanja Saveza u kojoj se može vidjeti šta Savez namjerava da radi u budućnosti. Na svečanosti su dodijeljene plakete pojedincima i organizacijama koji su dali kontinuiran doprinos u razvoju i unapređenju lokalne samouprave u BiH, kao i doprinos u razvoju Saveza općina i gradova FBiH. Jedan od dobitnika je i načelnik Ejubović.

Na svečanosti je zaključeno da Savez općina i gradova FBiH marljivo doprinosi razvoju jedinica lokalne samouprave i ispunjavanju interesa općina i gradova kada se odlučuje o važnim zakonima za razvoj općina i gradova.