• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Medžlis islamske zajednice Sarajevo otvara ured u Hadžićima

 

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović protekle sedmice primio je delegaciju Medžlisa islamske zajednice Sarajevo te tom prilikom dogovorio uspostavu kancelarije Medžlisa u Hadžićima.

Sastanku su pored glavnog imama dr. Abdulgafar-ef. Velića prisustvovali i predsjednik Izvršnog odbora Jusuf Zahiragić i saradnici glavnog imama Elvedin Klisura i mr. Malik Šljivo te predstavnici džematskog odbora centralne džamije u Hadžićima predvođeni hafizom Hašimom -ef. Zahiragićem.

Zahvalivši se na dosadašnjoj dobroj saradnji i podršci koju Općina Hadžići konstantno pruža džematima i Medžlisu Islamske zajednice u cjelini, Jusuf Zahiragić je upoznao načelnika Ejubovića sa aktivnostima i projektima koji su planirani na prostoru općine Hadžići. Posebno je naglašena uspostava kancelarije Medžlisa u Hadžićima što će uveliko olakšati vjernicima rješavanje njihovih zahtjeva i potreba te smanjiti troškove.

“Kancelariju ćemo oformiti u Kulturnom centru Hadžići, odmah uz centralnu džamiju. Općina će na sebe preuzeti poslove uređenja. Službenik koji će tu raditi je svima nama dobro poznati i vrijedni član naše zajednice Muamer -ef. Mrkonja”, kazao je nakon sastanaka Ejubović.

Prisutni su izrazili nadu da će se planirane aktivnosti i projekti uspješno realizirati, te da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.