• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

„A onda je nešto puklo“ predstava koja će nas nasmijati ali i šokirati

U utorak, 13. februara u 19:30 sati, u Multimedijalnoj sali Hadžići biće odigrana predstava "A onda je nešto puklo". Tekst i režiju potpisuje Indira Kučuk-Sorguč a igraju Aldin Tucić i Negra Čičić.

Predstava "A onda je nešto puklo" scenska je parodija na Sarajevski atentat, kobni događaj 1914. koji je Sarajevo smjestilo na mapu svjetske historije ,odredio sudbine mnogih, i zauvijek ostao referentna tačka u knjizi naših života.

Publika će otkriti šta se to zapravo dogodilo tog kobnog dana, tako što će pravu priču ispričati građani koji su se zatekli na ulici dok je limuzina uzvišene delegacije prolazila pored njih. Kroz optiku 11 likova publika dobija ono što se ne zna, što u knjigama iz historije nije ispisano, a što je, ustvari, dovelo do najveće priče 20.stoljeća.

"Nasmijte se hodži i popu i njihovim marifetlucima, pogledajte otkud Tito i Hitler na istoj strani događaja, šta sve to može da svrši Asimov sin Zamlata i otkud svi ti zavjerenici u Hatinoj tekiji. I šta je na kraju balade zaključila dežurna mahaluša Šerifa. Odgonetnite ko se krije iza pseudonima TRIPLE F u predstavi"-publici poručuje rediteljica predstave.

Produkcija: Udruženje FILTER.

Sponzor: Općina Hadžići