• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Rekonstruisana spomen-obilježja u Tarčinu, Pazariću i Hadžićima

Na području općine Hadžići okončan je projekat rekonstrukcije tri spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Armije RBiH ukupne vrijednosti 75.000 KM. Radovi su počeli krajem 2019. godine u Tarčinu, a okončani su u tekućoj godini u Pazariću i Hadžićima.

Rekonstruisana su spomen-obilježja u dvorištima Osnovne škole „Hilmi ef. Šarić“ Tarčin, Osnovne škole „9. maj“ Pazarić i Osnovne škole „6. mart“ Hadžići. Zamijenjena je 421 ploča sa imenima najhrabrijih sinova Bosne i Hercegovine.

„ S obzirom da su ranije ploče bile od mesinga i podložne hrđi vrijeme je učinilo svoje i neka imena nismo mogli uopće pročitati. Osvježili smo spomen-obilježja i postavili inox ploče koje su trajnije i mnogo ljepše. Općina Hadžići daje veliki značaj sjećanju na žrtve, heroje i događaje iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujući našim šehidima i poginulim borcima mi danas uživamo slobodu. Kultura stalnog sjećanja na njih i njihovu žrtvu je naša trajna obaveza“, kazao je načelnik Hamdo Ejubović.

Radove su izvela preduzeća “Music Company” Hadžići i „Seul Komerc“ d.o.o putem Službe za boračko-invalidsku, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izbjegla i raseljena lica Općine Hadžići.