• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Najkompleksniji infrastrukturni projekt u završnoj fazi

U ulici XII Hercegovačke brigade u Hadžićima trenutno se privode kraju radovi na najkompleksnijem infrastrukturnom projektu u građevinskoj sezoni 2020. godine. Radnici JKP “Komunalac” Hadžići trenutno završavaju prvi sloj asfalta na putu dužine 400 metara prosječne širine 5,5 metara.

“Ovo je najsloženiji projekat koji privodimo kraju u ovoj godini. Najsloženiji je iz razloga što smo na zahtjevnom terenu uspjeli položiti svu infrastrukturu plin, vodu, fekalnu i kišnu kanalizaciju. Sve ovo je pratila izgradnja velikog broja zahtjevnih podzida, pristupnih staza za individualne objekte i izmještanje stubova električne energije. Stanovnici Ulice XII Hercegovačke brigade i Ban brda dobili su širok i komforan put. Projekat je u ukupnom iznosu koštao blizu 800.000 KM”, kazao je načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

U narednih nekoliko dana pomenuta dionica bit će asfaltirana i završnim, habajućim, slojem asfalta. Investitor je Općina Hadžići i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Radove izvodi JKP “Komunalac” Hadžići.