• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Službi socijalne zaštite Hadžići donirano novo terensko vozilo

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije BiH i predstavnici Europske unije u BiH uručili su danas u Hadžićima novo terensko vozilo Dacia Duster šefici Službe socijalne zaštite općine Hadžići Melisi Hasanović.

„Ovo je nastavak saradnje naše lokalne zajednice sa predstavnicima Europske unije i IOM-a BiH. Nedavno smo otvorili dječije igralište u Donjim Hadžićima. Bit će ubrzo raspisan javni poziv za ugradnju javne rasvjete i postavljanje video nadzora na sportskim terenima u ovoj mjesnoj zajednici kao i javni poziv za rekonstrukciju i asfaltiranje puta, također u pomenutoj mjesnoj zajednici.

S obzirom na to da Služba socijalne zaštite Hadžići od početka migrantske krize nosi veliki teret koji se ogleda kroz brigu o maloljetnim osobama u kampu Ušivak, uzeli smo u obzir njihove potrebe te kandidovali projekat donacije jednog terenskog vozila koje bi im olakšalo rad. Evo danas je to vozilo uručeno. Također vrlo brzo ćemo realizovati i projekat ugradnje termo fasade na zgradu Socijalnog u Hadžićima. Ovom prilikom se zahvaljujem predstavnicima IOM-a BiH i predstavnicima EU BiH“, kazao je pomoćnik načelnika Općine Hadžići Sabahudin Kazić.

Automobil je doniran u sklopu projekta „Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu" koji sufinansiraju Evropska unija - Instrumenti vanjske politike, a koji zajednički sprovode EU i IOM BiH.