• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

KOMEMORATIVNA SJEDNICA U ČAST EJUBOVIĆU I KULDIJI

U Srednjoškolskom centru Hadžići danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti direktora ove škole Selvera Ejubovića i učenika Amora Kuldije. Sjednicu je pred velikim brojem prisutnih, otvorio predsjednik Školskog odbora, Eldar Čović. Prisutnima su se obratili ministrica Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, predstavnik Koordinacije boračkih udruženja Nihad Šehić, predstavnik profesora Jazid Bajrić, te predstavnik učenika IV-4 razreda.

„Ono što ostaje i što nije zapisano ni u jednoj evidenciji su njegova nesebičnost, dobrota i ljudskost! Nakon njega je ostao život vrijedan poštovanja, radni vijek ostvarenih rezultata, ali iznad svega, tiha i duboka praznina koja se ne može ispuniti ni protokom vremena niti bilo kakvim riječima“, istakao je u svom obraćanju profesor Bajrić.

„Kada bismo danas samo šuteći hodali i pustili da nam Selverovi učenici pričaju o njemu, tek tad bismo vidjeli snagu njegovih djela. Bio je susretljiv, posvećen i blage naravi. Njegov iznenadni odlazak ostavio je ogromnu prazninu u našoj obrazovnoj zajednici, pa ipak i njegov odlazak bio je znakovit. Otišao je obavljajući čestitu učiteljsku misiju, služeći svom pozivu. Ostavio je neizbrisiv trag i mjeru za dobar posao i amanet svima nama kako ga treba raditi. Duboko sam uvjerena da će svjetlo koje je on davao na ovom svijetu obasjati njegov život na onom svijetu“, kazala je, između ostalog, ministrica Hota-Muminović.

„Govoriti o jednom mladom momku koji je tek pokucao na vrata života i jednom od najkorisnijih članova društva na području općine Hadžići je jako teško. Ovog mladog momka nisam poznavao, ali od svih drugih sam saznao i čuo mnogo dobrih stvari. Čestit, pošten, željan života i znanja, nadograđivanja i usavršavanja. Selvera znam otkako se rodio, živjeli smo i rasli zajedno, školovali se i studirali, a niikada niti jednu ružnu riječ od njega nisam ni čuo ni doživio. Kroz ovu školu je prošlo na hiljade učenika a nikada niti od jednog nismo čuli o njemu ništa loše, niti da je ikada ikome neku nepravdu učinio. Ovaj svijet je prolazan i srest ćemo se sa njima na nekom boljem mjestu“, kazao je načelnik Ejubović.

„O patriotizmu Selvera Ejubovića suvišno je govoriti, ne štedeći sebe bio je na prvoj liniji odbrane, a direktni je učesnik osnivanja ratne Mješovite srednje škole u Tarčinu, gdje je i u tim teškim vremenima svoje znanje i iskustvo nesebično prenosio sve do kraja agresije“, kazao je Nihad Šehić u svom obraćanju.

„Smrt te je uzela u cvijetu mladosti, kada si očima upijao život, sanjao i maštao o sretnoj i bezbrižnoj budućnosti. Otišao si, ostavivši nas zbunjene, tužne i nesretne. Tvoj blagi osmijeh ćemo nositi vječno u našim srcima“, kazala je u svom emotivnom govoru Amorova prijateljica, u ime IV-4 razreda.

Svi prisutni imali su priliku upisati se u knjigu žalosti.

Podsjećamo, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je srijedu, 17.05.2023. godine, Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije direktora Srednjoškolskog centra Hadžići Selvera Ejubovića i učenika ove škole Amora Kuldije. Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča. U nesreći je i teško povrijeđen profesor Admir Bašić. Na Dan žalosti su spuštene zastave na pola koplja na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina.