• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Održano općinsko takmičenje iz matematike

Takmičenje iz matematike je održano po rasporedu u srijedu 28.02.2024. u OŠ ''6.mart'' u Hadžićima sa početkom u 9.00 sati. Takmičenje je bilo pojedinačno, a takmičili su se učenici VI, VII, VIII i IX razreda, po tri učenika iz svakog razreda škola učesnica.

Nakon dva i po sata rada učenika, komisija koju imenuje Ministarstvo KS, je pregledala radove i sumirala rezultate, a potom su proglašeni rezultati, te uručene diplome i novčane nagrade učenicima za osvojeni plasman.

-- Kod VI –ih razreda najbolja je bila OŠ ''6.mart'' Hadžići čiji su učenici osvojili prva tri mjesta, i to: 1. mjesto Tufo Nadža sa osvojenih 59 bodova; 2. mjesto Dželilović Afan 55 bodova i 3.mjesto Hasanović Omar sa 52 boda. U ukupnom plasmanu škola prva je OŠ ''6.mart'' Hadžići sa 166 bodova, druga OŠ ''Hadžići'' iz Hadžića (124 b), treća je OŠ ''9.maj'' Pazarić (91 b), i četvrta OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' iz Tarčina (50 bodova). OŠ ''Zaim Kolar'' nije imala takmičara u kategoriji VI-ih razreda.

-- Najviše uspjeha kod VII-ih razreda imala je učenica OŠ ''6.mart'' iz Hadžića Samra Kulenović koja je osvojila prvo mjesto sa 86 bodova. Drugo mjesto zauzela je Asja Čović (53 b) iz iste škole, a trće mjesto je bila Bešić Senija (13 b) iz OŠ ''9.maj'' Pazarić. U ukupnom zbiru bodova po školama najuspješnija je OŠ ''6. mart'' Hadžići (144 b), druga OŠ''9. maj'' Pazarić sa 22 boda,

treća OŠ ''Hilmi ef. Šarić'' Tarčin sa 9 osvojenih bodova, četvrta je OŠ''Hadžići'' Hadžići sa 6 bodova, a peta OŠ ''Zaim Kolar'' iz Trnova-Dejčići.

 

-- Prvo mjesto kod VIII-ih razreda zauzela je učenica iz OŠ ''9.maj'' Pazarić, Zehra Mujezin ( 48 bod.), drugo mjesto je zauzela učenica Neira Kazazović iz OŠ ''Hadžići'' Hadžići (26 bod.), a treće mjesto je zauzela učenica Keško Hana (25 bod.) iz OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin. U ukupnom plasmanu VIII-ih razreda najbolja je bila OŠ ''Hadžići'' Hadžići sa ukupno osvojenih 65 bodova, drugo mjesto je osvojila OŠ ''9. maj'' Pazarić (58 b), treće mjesto OŠ ''6. mart'' Hadžići (47 b), četvrto mjesto OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin (44 b) i peto mjesto OŠ ''Zaim Kolar'' Trnovo (8 b.)

-- Kod IX-ih razreda najbolja je bila učenica Lamija Martinović (I mjesto 51 b) iz OŠ ''Hadžići'' Hadžići, druga je bila učenica Neila Rizvo (34 b) iz OŠ ''9.maj'' Pazarić, a treće mjesto je osvojila Verda Hadžiavdić iz OŠ ''Hadžići'' iz Hadžića. Po osvojenom ukupnom broju bodova u ovom razredu prvo mjesto je zauzela OŠ ''Hadžići'' iz Hadžića sa 83 osvojena boda, druga je bila OŠ ''9. maj'' Pazarić (41 b), treća OŠ ''6. mart'' iz Hadžića (24 b), četvrta OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' iz Tarčina (12 b), dok je peta bila OŠ ''Zaim Kolar'' iz Trnova.

Za učenike i sve učesnike u takmičenju obezbjeđeni su sokovi i sendviči.

Služba za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Hadžići