• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obilježen Dan općine Hadžići

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hadžići koja je održana danas u Multimedijalnoj sali obilježen je Dan nezavisnosti BiH – 1. mart i Dan općine Hadžići – 6. mart.

Sada već davnog 6. marta 1996., nakon četiri godine izbjeglištva, Hadžićani su se vratili na svoja ognjišta. Dočekali su ih spaljeni i opljačkani domovi, porušene zgrade i industrijski objekti. Ipak, to je bio veliki dan za njih, jer su se vratili na svoje.

Na današnjoj svečanosti dodijeljena su općinska i sportska priznanja za 2023. godinu.

Šestomartovska plaketa, kolektivna, dodijeljena je Tehničko - remontnom zavodu Hadžići za značajan doprinos u promoviranju općine Hadžići u oblasti privrede.

Šestomartovska plaketa, pojedinačna, dodijeljena je Đemi Bećireviću i Alminu Đeliloviću za poseban doprinos u odbrambeno - oslobodilačkom ratu 92-95 i društvenom angažmanu.

Zahvalnica Općine Hadžići, kolektivna, dodijeljena je Taekwondo klubu „Centar“ Hadžići za doprinos u promoviranju općine Hadžići u oblasti sporta te Udruženju invalidnih i bolesnih osoba „Ruka podrške“ za doprinos promoviranju općine Hadžići u oblasti društvenog djelovanja te promociji humanizma.

Pojedinačne Zahvalnice Općine Hadžići dodijeljene su Amiru Šehiću, Azeminu Sadikoviću i Miralemu ef. Maljiću.

Prizanje “Prijatelj Hadžića” pripalo je profesoru Edinu Bujaku za poseban doprinos u promoviranju općine Hadžići u oblasti nauke i kulture.

Dodijeljena su i sportska priznanja: TARIK ISIĆ, najuspješniji sportista Općine Hadžići za 2023. godinu, ANISA SELIMOVIĆ, najuspješnija sportistkinja Općine Hadžići za 2023. godinu, MIJA UKROPINA, najuspješniji trener Općine Hadžići za 2023. godinu, TAEKWONDO KLUB „ISKRA“, najuspješnija ekipa Općine Hadžići za 2023. godinu,OMAR DUPOVAC, najperspektivniji sportista Općine Hadžići za 2023. godinu,LAMIJA ALIHODŽIĆ, najperspektivnija sportistkinja Općine Hadžići za 2023. godinu, ŠABAN FATIĆ, najuspješniji sportista invalid Općine Hadžići za 2023. godinu. Perspektivni sportisti Općine Hadžići za 2023. godinu su: Edin Fejzić – košarka I Lamia Spiljak – rukomet.

Općinski načelnik dodijelio je posebno priznanje za doprinos u razvoju sporta „Zaslužni sportski radnik“, a dobitnici su Samid Kahrimanović i Jasmina Muharemović – Minja.