• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Prijem i dodjela ugovora za stipendiste i buduće doktore

Danas je u zgradi Općine Hadžići organizovan tradicionalni prijem i dodjela ugovora stipendistima za školsku/akademsku 2023/2024. godinu. Studente i učenike završnih godina primili su načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i stručna savjetnica za ljudske resurse Selma Hrgić.

Općinsku stipendiju će primati 70 studenata i 63 učenika srednjih škola. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 70 KM, a za studente 150 KM mjesečno. Isplata će se vršiti mjesečno unaprijed, u periodu trajanja školske godine (deset mjeseci).

„Jedan od najviših prioriteta Općine Hadžići je ulaganje u obrazovanje i stručno osposobljavanje naše omladine. Kontinuirano povećavamo iznos i broj stipendija. Do 2024. godine stipendirali smo preko 950 učenika i studenata za što smo izdvojili preko 700.000 KM. Spomenut ćemo još i iznos od preko 100.000 KM koji svake godine izdvojimo za volontere. Učenicima, studentima, budućim doktorima znanosti i specijalizantima te njihovim roditeljima čestitam i želim im puno sreće“, kazao je načelnik Hamdo Ejubović.

Prijem i dodjela ugovora organizovana je i za kandidate koji su dobili stipendiju Općine Hadžići za sufinansiranje troškova III ciklusa studija i troškova specijalizacije iz zdravstvenih oblasti: Dupovac Azra (doktor medicine), Hasanović Melisa(magistar političkih nauka) Makaš Aida (magistar menadžmenta – ekonomija) te Đelilović-Proha Aldijana (doktor stomatologije). Oni će u periodu trajanja školske godine, deset mjesci, dobivati po 350 KM.