• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Uskoro prvi Homework HUB u Hadžićima

Okupiti mlade ljude oko zajedničkog cilja obrazovanja, učenja, pripremanja ispita, rada na inovacijama, pokretanje biznisa, a sve to u jednoj opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi ideja je mladog direktora Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići Ilijasa Kovačevića.

Ta ideja se već realizuje u praksi kroz uspostavu prvog Homework Huba na našoj općini, čije se prostorije adaptiraju i pripremaju u sklopu KSIRC-a. Općina Hadžići na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem podržala je ovu ideju, prvo izdvajanjem 5.000 KM kroz projekte mladih, a zatim i sa 23.000 KM za adaptaciju i opremanje prostora.

“Pokrenuli smo jednu, nadam se izuzetnu priču, uspostavom prvog Homework HUB-a na našoj općini, a radi se zapravo o multifunkcionalnom prostoru za pokretanje biznis ideja, učenje, rad i druženje. HUB je namijenjen mladim ljudima, freelancerima, srednjoškolcima, studentima. Ovom prilikom želim da se zahvalim našoj lokalnoj zajednici na čelu sa načelnikom Ejubovićem bez kojih ova priča ne bi mogla biti realizovana. Tu je i Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) koja nam je donirala računarsku opremu u vrijednosti od 8.000 KM. Svakako treba spomenuti i Institut za razvoj mladih “KULT” Sarajevo koji će u našem HUB-u organizovati edukacije i seminare”, kaže Kovačević.

Izvođenje radova na adaptaciji prostorija budućeg HUB-a izvodi preduzeće “Galbols” d.o.o Sarajevo. U ovom prostoru bit će moguće individualno i grupno učenje, držanje instrukcija, seminara, konferencija, radionica, kao i mnoštvo drugih aktivnosti namijenjenih za naše mlade.